Old Town Ljubljana

Min første hele dag i hovedstaden har været en rigtig behagelig en af slagsen. Både fordi vejret viste sig fra sin bedste side og fordi det har været en fornøjelse at gå rundt i den gamle bydels gader og stræder, hvor fodgængere har førsteret.

Ljubljanas midtby har en ret overskuelig størrelse, så jeg var på forhånd i tvivl om, hvorvidt jeg kunne fylde dagen ud med det planlagte program, men det var overhovedet intet problem… Gader og stræder var propfyldte med seværdige bygninger, kunst og små finurlige butikker med alskens håndværk.

Vandringen foregik mest langs den østlige side af Ljubljanica-floden, der fylder rigtig meget her, idet bylivet er bygget fantastisk godt op omkring netop den. Måske Odense skulle tage ved lære og “nationalisere” de private bygninger omkring åen, så der kan bygges en ordentlig promenade i stedet, haha 🙂

Jeg tog selvfølgelig også en bådtur på floden, men først efter jeg havde besøgt borgen, der troner højt over byen og frister med særdeles god udsigt over hele Ljubljana og omegn.

Det blev også til rigtig god mad i løbet af dagen, som I kan se på billederne fra dagens sightseeing ved at klikke her.

I morgen skal jeg kigge nærmere på den såkaldte nye bydel, som ligger vest for floden, hvor jeg selv residerer. Her står menuen på flere bygningsværker og formentlig også et besøg i byens store park, som de kalder Tivoli hernede 😀

2 thoughts on “Old Town Ljubljana

  1. Fantastiske billeder fra en smuk by. Sikke oplevelser. Du er god til at finde de fine steder at besøge. Tak for at vi også må være med. Her alt ok. Hav atter en dejlig og oplevelsesrig dag. Kh fra os.

  2. Det er en flot by du besöger må jeg sige og jeg får en fölelse af at den er behagelig at väre i. Lad nu väre med at tage cannabis med hjem 😋 Fortsat god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...